Naturfotografene GLT

Tom Trogstad

Tom Trogstad

 

Tom Trogstad

Tom Trogstad

Jeg er innfødt totning, og har holdt på med foto som hobby siden 1984. Siden 2003 har jeg kun fotografert digitalt, og bruker både Adobe Lightroom og Photoshop jevnlig til arkivering og redigering.

Fotografering er først og fremst noe jeg liker å holde på med, og som for meg blir ren avkobling. Jeg fotograferer gjerne rene artsportretter av dyr, fugl, insekter og planter, men jeg trives best om bildene mine formidler en historie eller forteller noe om arten. Jeg liker rene komposisjonser, og elementer som ikke tilførere bildet noe skal heller ikke være med i bildet.  En god del landskapsbilder blir det også, særlig om lyset er tiltalende. Jeg vender ofte tilbake til de samme stedene/motivene og fotograferer dem i forskjellig lys og tidspunkter på døgnet.

Dyr og biltrafikk er noe som mange ganger er en dårlig kombinasjon, og ser jeg et dødt påkjørt dyr eller en fugl i veikanten så stoppper jeg som regel (om det er forsvarlig) og prøver å formidle noe av situasjonen med bilder. Det er alt for mange sjåfører som har liten eller ingen respekt for naturen og dens invånere, noe som innimellom gjør meg opprørt.

Ellers så har jeg vel som motto at mitt beste bilde har jeg enda ikke laget.